Cesta hovězího masa - od chovatele až na talíř

Přemýšleli jste někdy o původu hovězího masa, které přinášíte domů pro svou rodinu? Mnoho z vás to jistě dělá, ale je také spousta těch, kdo o tomto tématu nepřemýšlí. A co cesta, kterou maso musí absolvovat, než se dostane do našich obchodů? Jaké jsou vlastně etapy od živého zvířete až po hotový produkt v našich rukách?

Tato cesta je dlouhá, pro zvířata hodně stresující a přitom zbytečná. Když nakoupíte maso z místního chovu nebo české maso, kupujete si maso ze zvířete, které bylo před tímto dlouhodobým stresem ušetřeno. Zvíře nemusí podstupovat žádnou několikahodinovou cestu kamionem nebo lodí. Nemusí trpět stresem spojeným s naháněním cizími lidmi do přepravních prostředků a ven z nich. A v neposlední řadě nečeká na jatkách spolu se stovkami dalších neklidných a vyčerpaných zvířat.

My se rozhodli jít cestou kratší, ekologičtější, méně stresující a férovější k býkům i k životnímu prostředí. Býky chováme u nás v AGRO SYCHROV ve vsi Husa. Tady je lidé, kteří se kolem nich pohybují většinu jejich života naloží do auta a povezou přibližně 10 minut na nedaleká jatka. Maso poté dovezeme z těchto jatek přímo k nám, pro vás. 

OBJEDNÁVKY ČERSTVÉHO MASA

Abyste měli maso co nejčerstvější, rozhodli jsme se ho prodávat převážně formou objednávek. Vytvořili jsme tím okno dvou dnů, kdy je maso v nejlepší kondici a vy si ho můžete osobně vyzvednout dle vaší objednávky. Vychutnáte si tak opravdu čerstvé maso, které neurazilo stovky až tisíce zbytečných kilometrů.

Chcete si objednat naše hovězí maso? Objednávkový formulář najdete vždy tady na našem webu v záložce OBJEDNÁVKY.

Sledujte náš web nebo sociální sítě, ať vám neunikne spuštění příštích objednávek na naše hovězí maso nebo na ryby či vepřové od nedalekých chovatelů.

Previous
Previous

Nákup do vlastní nádoby v Kup si na vsi

Next
Next

Proč se zaměřujeme na lokální produkty?